Lystbådehavne på Ærø

 

Lystbåd på Ærø


Ærø er et paradis for lystsejlere!

Her finder du alt fra små hyggelige jollehavne, med fred og ro blandt de lokale fritidssejlere og smakke- og vrikkejoller til større lystbådehavne med alskens moderne faciliteter, i gå afstand fra badestrand, restauranter, butikker og byliv.

De 3 største lystbådehavne finder du i hhv. Marstal, i Ærøskøbing og i Søby

Marstal er Ærøs maritime centrum. Her mærkes århundreders søfartstradition tydeligt i en by, der har været hjemstavn for søfartsfolk gennem historien, og stadig er det. Det er ikke usædvanligt at se et større opbud af ærværdige gamle træskibe ligge ved kaj, hvor de skaber stemning som i forums dage, hvor hundredevis af Marstalskonnerter var hjemmehørende i Marstal havn.

Ærøskøbing er øens eventyrby, med velholdte gamle huse, brostensbelagte gader og masser af atmosfære. Når du går rundt i Ærøskøbing, vil du nok møde glade brudepar fra hele verden til fods i hestevogn eller i veteranbil. Ærø er Danmarks bryllups-ø, og det bærer især Ærøskøbing præg af. Nyd synet af de glade par, når du slentrer igennem den smukke by.

På Ærøs vestligste spids ligger hyggelige Søby – Porten til Europa, med færgeforbindelse til Sønderjylland og dermed resten af kontinentet.

Søbys gamle huse putter sig op ad den stejle bakke, og i havnen troner Ærøs største arbejdsplads, Søby Værft, som skaber liv og aktivitet i den lille by. De små gyder og stræder oser af atmosfære og ro. Her er godt at slentre rundt, og her finder du også Finns Bageri med dansk bagværk af den allerbedste kvalitet. Oppe på bakken ligger den lille, smukke Søby Kirke og byens lokale købmand, Dagli’Brugsen med et fornuftigt udvalg, inkl. et udvalg af lokale, ærøske fødevarer og specialiteter, hvis du vil have den ægte smag af Ærø.

I farvandet syd for Fyn, Ærøs nordkyst,  ligger 'Kleven.'

Her finder du Ommel havn, sydøst for Ærøskøbing. Når man sydøst for Ærøskøbing sejler ind til Kleven havn kan ingen undgå at blive påvirket af det  naturskønne område, der har været besejlet siden stenalderen. Der er også synlige spor fra sejlskibenes storhedstid; Stenkarrene, der markerer indsejlingen og som  begrænsede isskruninger for oplæggere i havnen. De nyrestaurerede Duc d`alber, der var fortøjningspæle for jagter og andre sejlskibe. 

På Ærø er busserne gratis, hvilket giver dig som lystsejler rig mulighed for at opleve hele øen - uanset hvilken havn du vælger som base

Del denne side