Fiskeri på Ærø

Lystfiskeri i verdensklasse!

Uanset vind og vejr, kan du altid finde en god fiskeplads på Ærø.

Ærø er en ø omgivet af godt fiskevand. Øen er 30 km lang og kun 9 km på det bredeste sted, men kan bryste sig af 80 km kystlinie.

Det betyder, at du i løbet af 15 minutter kan flytte dig fra én fiskeplads til én med en helt anden slags vind- og vandforhold. Her er det nemt at nå mange forskelligartede fiskepladser.

Så er vinden forkert det ene sted, kan du lynhurtigt finde et nyt sted med læ og klart vand at fiske i andetsteds på øen. Altsammen inden for 15 minutter. Det er lystfiskeri der vil noget!

Ærø har 80 km kystlinie, og der kan fanges havørreder overalt på øen.

Ærø Sportsfiskerforening afholder hvert år en velbesøgt Havørredkonkurrence, i en weekend i september. På foreningens hjemmeside kan du finde gode beskrivelser af et par af kystpladserne, men da der er god adgang til kysten hele vejen rundt om øen, er det nemt at finde en god ugenert plads af fiske fra;  uanset om du er til fluefiskeri eller spinnefiskeri.

Ærø er en del af det fynske “Havørred Fyn” samarbejde og på Ærø finder du både certificeret fiskeguide og certificerede overnatningssteder. På Havørred Fyns hjemmeside kan du også finde en oversigt over og læse andre lystfiskeres kommentarer om de ærøske fiskepladser, der er beskrevet i bogen “117 Fine Fynske Fiskepladser” (som kan købes på Turistkontoret).

På øen finder du flere gode overnatningsmuligheder, som er særligt velegnede til lystfiskere og indrettet med mulighed for at rense og evt. fryse dagens fangst, ligesom der er gode dagligvarebutikker flere steder på øen.

Har du ikke allerede et fisketegn, kan det købes på Turistkontoret i Ærøskøbing eller online på www.fisketegn.dk, hvor der kan betales med flere forskellige kreditkort. Et lystfiskertegn koster hhv. kr. 185,- for årskort, kr. 130,- for ugekort og kr. 40,- for dagskort. Du kan læse mere om reglerne for lyst- og fritidsfiskeri her.

Inspiration: I 2018 udkom online fiskeguiden "Fishing the Baltic - din lystfiskerguide til Østersøen" og heri kan du finde masser af inspiration til grej, teknikker, kort mm. Du kan også læse om fiskene, fiskeregler, få gode ideer til fiskeaktiviteter med familien samt finde gode artikler og kort med markerede fiskepladser. God læselyst - og knæk og bræk! 

Del denne side

Det siger fiskerne:

“Ærø er året rundt en fiskeperle. Særligt er vinterhalvåret helt unik på Ærø. Grundet lavt saltindhold i havet flokkes mange havørreder omkring øen i den kolde tid. Intet sted i Danmark finder man flottere kyststrækninger og bundforhold hvilket gør den til udsøgt fiskested. Her er chancerne for rekord havørred virkelige store. Sommerhalvåret byder udover perfekt havørredfiskeri også på store oplevelser efter den eftertragtede fisk – multen som oftes kan opleves i store stimer langs kysten. Fiskeri på Ærø er bare unikt.”
Per Gylling Hansen, Herning

Lystfisker Per Gylling Hansen

Det siger fiskerne:

 “Vi er en lille gruppe lystfiskere fra det mørke Jylland, der  igennem flere år har taget turen til Ærø for at fange havørreder. Efter den første tur var vi solgt. Flot natur,  fantasktisk vand og ikke mindst flinke og rare folk . Vi har haft meget godt fiskeri, med den største havørred på 69cm og hele 4,6 kg. 
En anden tur gav 5 fine havørreder – alle over 50cm. Super fiskeri.” 
Mogens Skoven Nielsen, Vildbjerg 

Lystfisker Mogens Skoven Nielsen