Gå til indhold
©  Foto:

Åbent værksted hos billedkunstner Naja Abelsen

Besøg den dansk/grønlandske kunstner Naja Abelsen i hendes atelier og galleri i Ærøskøbing.

Naja Abelsen er en dansk grønlandsk billedkunstner, tegner og illustrator, født 19. april 1964 i Brønderslev og opvokset i Frederikssund. Fra 1971 til 1980 boede hun i Qaqortoq, Grønland og siden i Danmark.

I 2010 flyttede hun til Ærø, hvor hun har sit eget atelier og galleri på Vestergade 74 i Ærøskøbing.

Naja er uddannet på Danmarks Designskole i 1995 og har også studeret på Billedskolen på Jagtvej fra 1987 - 1989 og på Kunsthøjskolen i Holbæk.

En stor del af hendes kunst er inspireret af grønlandske myter og sagn. Flere af hendes værker forestiller variationer af sjælelige billeder og følelser iblandet natur, dyr, mennesker og drømmeagtige billeder. Ofte er levende væsner, mytologi, den gamle grønlandske shamanisme, kærlighed og dans repræsenteret i hendes kunst. Naja Abelsen henter blandt andet sin inspiration fra mytens kraft og omsætter det til tegninger på papir.

Udstillingsstederne spænder fra Ilulissat Kunstmuseum på Grønland over Knud Rasmussens Hus i Hundested, til The National Museum of Natural History i Washington, USA samt en hel række kunsthaller, gallerier og kulturhuse gennem tiden.

Åbningstider

Naja har åbent året rundt, men tager af og til ud at rejse, så ring for en sikkerheds skyld og lav en aftale.

I vinterhalvåret arbejder Naja på 1. salen - bare stik hovedet ind og kald på hende, så kommer hun ned.

Share your #Ærø moment: