Gå til indhold
©  Foto:

Ærø Museum: "Alle tiders klæder"

Ærø Museums udstilling "Alle tiders klæder" kommer tæt på bæredygtighed før og nu

Har du tænkt over, hvordan man tidligere fik tøj på kroppen? Hvordan tøjet blev farvet? Og hvordan man passede på sit tøj?

Jo længere et stykke tøj er i brug, des mere bæredygtigt er det. I dag er meget af vores tøj fremstillet i lande langt fra os og tøjforbruget er steget, mens bæredygtighedsbevægelsen viser os, hvordan vi kan bevare og genbruge. At folk har passet godt på deres tøj, er imidlertid ikke en ny ting og derfor sætter udstillingen ”Alle tiders klæder” fokus på tekstilers bæredygtighed før og nu.

Denne udstilling fortæller om, hvor man tidligere fik sit tøj fra og hvordan man passede på det, så levetiden blev forlænget. På museerne arbejder man også med at bevare tekstiler, og i disse år udvides og udfordres vores kulturhistoriske viden af en række naturvidenskabelige analyser og metoder. I udstillingen kan du derfor også blive klog på nogle af de naturvidenskabelige metoder, som i dag hjælper os med at sikre, at skrøbelige tekstiler bliver bevaret for eftertiden.  

Udstillingen kan ses fra den 8. april til 4. juli 2022.

 

Projekt Fortiden i Fremtiden

Udstillingen er den fjerde af fem vandreudstillinger, som indgår i projektet ”Fortiden i fremtiden”. Med i projektet er Bevaringscenter Fyn, Ærø museum, Østfyns Museer, Marstal Søfartsmuseum, Svendborg Museum, Øhavsmuseet Faaborg og Langelands Museum.

”Fortiden i Fremtiden” er blevet til med støtte fra Albani Fonden, Beckett Fonden, Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.