Gå til indhold
©  Foto:

Foredrag med forfatter Michael Holbek

Oplev forfatter Michael Holbek på Ærøskøbing bibliotek.

Michael Holbek er forfatteren til bogen "Strøm", der er en rørende og medrivende familiehistorie nomineret til DR Romanprisen 2023.

Elektrikeren Eivind er gift med syersken Vigga, og de har to børn, Kim og Hanne. Viggas lillebror Bruno er tømrer og sammen med sit livs kærlighed, revydanserinden Jytte. Alle drømmer de om noget mere, end der lå i kortene til dem. Eivind drømmer om at bygge parcelhus og få eget firma. Bruno fantaserer om den store fidus. Vigga ønsker sig noget andet og bedre, men ved ikke hvad. Og så er der Kim, som vi følger, fra han er syv, til han er 28 år. Kim håber en dag at finde sin egen vej og gøre sig fri af det hele.

En vigtig motor i bogen er samfundsomvæltningerne malet op i genkendelige tidsbilleder af bl.a. hippiebevægelsen, månelandingen, blåmalernes store strejke på Den Kongelige Porcelænsfabrik i 1976, de syrede kollektiver, opførelsen af Herlev Sygehus, Ungdomshuset på Jagtvej og en kæmpe narkosag, der i 1981 endte med en dom på syv et halvt års fængsel til Kims onkel Bruno.

Michael Holbek fortæller om arbejdet med bogen.

Share your #Ærø moment: