Gå til indhold
©  Foto:

Guidet sanketur

Har du prøvet at spise de vilde blomster, der smager af honning eller små skud fra stranden så stærke som wasabi? Hvis ikke, så tag med på sanketur på Ærø.

Tag med ud i naturen med kokken Mette som guide

Hun vil vise dig de spiselige planter, der gror i vores vilde landskaber.

De guidede sanketure varer ca. 2 timer og inkluderer en let frokost.

På turen gennemgår Mette de forskellige miljøer og alt det spiselige på vejen. Du lærer, hvordan du selv kan genkende de enkelte urter, og hvordan du finder ud af hvor du kan finde dem, og hvordan du kan bruge dem i køkkenet.

Hvad indgår i en sanketur?

Turene foregår på den Ærøske kyst, der er fyldt med spiselige vilde planter. Du vil opdage smage, du genkender samt nogle helt nye, du ikke har mødt før.

Der vil være unikke smage, som er delikate, sprøde, stærke, og salte, og du kan lære at bruge dem i dit eget køkken. Lær at være mere selvforsynende med naturens spisekammer og hjælp samtidig med at passe på vores natur.

Man mødes på gårdspladsen, Gravendal 1, 5970 Ærøskøbing, kl 13.00. Herfra går man til kysten hvor der samles vilde planter. Så mange der er brug for.

Derefter vendes der tilbage til Gravendal, hvor du får indsigt i hvordan planterne skal forberedes og tilberedes. Du vil få en "hands-on-oplevelse" når der tilberedes frokost sammen med Mette. Herefter spises der ved et veldækket bord, med Østersøen som bagtæppe.

Der er fokus på det kulinariske aspekt på sanketuren, med tanke på at gøre måltidet bæredygtigt og velsmagende.

Sanketurene er guidet af Mette, der er uddannet kok og har masser af vilde måltider i maven.

Share your #Ærø moment: