Gå til indhold
©  Foto:

Klokkekoncert i Marstal Kirke

Igennem sommeren kan du opleve de 48 klokker i Marstal Kirkes imponerende klokkespil folde sig ud, når forskellige klokkenister gæsteoptræder i kirken.

I 2012 gjorde en donation fra A. P. Møller fonden det muligt at udbygge klokkespillet i Marstal kirke med 34 klokker, så der i dag er et komplet klokkespil med hele 48 klokker.

I løbet af sommeren 2022 bliver klokkespillets potentiale foldet ud i fuldt flor, når kirken afholder klokkekoncerter med dygtige klokkenister som gæstespillere.

12. juli - Per Rasmus Møller
Denne tirsdags klokkekoncert spilles af en gammel kending, nemlig Per Rasmus Møller fra Ryomgaard på Djursland og med sommeradresse i Dunkær. Som Kirkeministeriets klokkekonsulent var han stærkt involveret i klokkespillets anskaffelse og opsætning i 2012, og hvert år har han spillet en koncert på klokkespillet som en gave. I år er temaet filmmusik

19. juli - Goos ten Napel
Efter tirsdagens andagt spiller hollandsk/norske Goos ten Napel klokkekoncert. Han er elev af Peter Langberg og til daglig organist og klokkenist ved kirken i Haugesund i Norge. Goos ten Napel vil spille et varieret program med vægt på populære toner.

26. juli - Simone Browne
Når aftenandagten slutter, kan man nyde klokkespilskoncerten, som denne tirsdag spilles af den dygtige, unge klokkenist Simone Browne. Hun amerikaner, men bor nu i Mechelen i Belgien, hvor hun har taget sin klokkenistuddannelse på verdens ældste klokkenistskole, som i år kan fejre 100 års fødselsdag.

2. august - Marc van Bets
Sommerens klokkekoncerttrække afsluttes med en koncert af belgiske Marc van Bets, som to gange tidligere har spillet på Marstals klokkespil. Marc van Bets er – som Simone Browne – bosat i Mechelen og som hun uddannet på byens klokkenistskole.

Marstal Kirke fik sit første klokkespil i 1987 efter en anonym donation (i folkemunde fik klokkespillet hurtigt navnet "Frk. Mogensens klokkespil") og du kan finde hele historien om klokkespillet, de forskellige inskriptioner og udfordringerne med overhovedet at få de største klokker ind i kirken på menighedsrådets hjemmeside