VisitÆrø

Kunstudstilling i Bregninge Kirke: I WILL FOLLOW YOU

Kunstudstilling i dialog med kirkerummet

I sommeren 2021 vil billedhuggeren og performeskunstneren Heine Kjærgaard Klausen udstille i Bregninge Kirke. Udstillingen finder sted i det gamle kapel.

I corona-året 2020 skabte Heine en skulptur til Bregninge Kirke, der tager udgangspunkt i det berømte kalkmaleri af et narrehoved. Det interessante er, at der har gået et reb igennem narrens mund til en lille klokke placeret på taget. Klokken blev brugt ved messen - når man ringede med klokken, har det været “som narren ryster sine bjælder”, som Broby Johansen skriver i bogen “Den danske billedbibel i kalkmalerier”.
Skulpturen, der var en del af et udstillingsprojekt kaldet TVÆRSNIT, blev ikke vist i kirken. De andre værker fra TVÆRSNIT blev heller ikke udstillet på grund af pandemien. I stedet kom hele udstillingen i bogform. Bogen blev uddelt gratis forskellige steder bl.a i Bregninge kirke.
Arrangørerne syntes, at skulpturen alligevel skal vises i Bregninge Kirke, så de tog kontakt til Ærø Menighedsråd og foreslog, at Heine lavede en udstilling i Bregninge Kirke denne sommer. Ud over narren vil der kunne ses yderligere fire nye skulpturer af kunstneren. Titlen på udstillingen er : ”I WILL FOLLOW YOU”


Heine Kjærgaard Klausen har i mange år været tilknytte Kunsthøjskolen på Ærø som underviser.


Udstillingen vil være åben dagligt mellem 9 og 16. Udstillingen er åben i juni og juli.