skip_to_main_content

Opera i Marstal: Farinelli

En ekstraordinær operaoplevelse 

Farinelli kommer til Marstal

Lørdag den 2. juli 20.00 lægger Ærøhallen hus til guidOperas opførelse af Emil Reesen og Mogens Dams operette ”Farinelli”.

Det er 13. gang, at Marstal præsenterer en forestilling med nogle af Danmarks bedste operasangere. Gennem årene har store, elskede operaer som ”La traviata”, ”La Bohème”, ”Madame Butterfly”, ”Barberen i Sevilla”, ”Elskovsdrikken” og flere andre været opført i operasangeren Guido Paevatalus iscenesættelse. Denne gang står der for første gang operette på programmet. ”Farinelli” er en fri fortælling, der er inspireret af virkelighedens Carlo Broschi (1705-1782), en italiensk drengesopran med en stemme af så høj kvalitet, at han blev kastreret som dreng for at bevare sin fantastiske stemme.


Carlo Broschi debuterede i 1720 og vandt hurtigt berømmelse for sin fuldendte klangskønhed, som begejstrede de europæiske fyrstehuse og ikke mindst kvinderne. Under kunstnernavnet Farinelli optrådte han i Wien, London og Paris. I 22 år opholdt han sig ved det spanske hof, hvor han skulle opmuntre den deprimerede spanske kong Filip den 5.
Farinellis liv var tydeligvis ikke helt almindeligt, og derfor blev det inspirationskilde til forskellige musikdramatiske forestillinger rundt omkring i Europa – også i Danmark. I 1942 kom den danske og meget frit fortolkede version af Farinellis liv i Emil Reesen og Mogens Dams operette ”Farinelli”. I forståelig mangel af en kastratsanger blev titelrollen skrevet til en tenor, som ved premieren var Aksel Schiøtz. I tv-versionen fra 1961 blev rollen sunget af Poul Bundgaard.


Emil Reesens musik fra operetten har vist sig slidstærk. Hvem kender ikke sangene ”Livets glæder” (med den kendte første linie ”Herren, som skabte alt på jord”) og ”Sangen har vinger”? Nu kan hele herligheden opleves på scenen i Ærøhallen.


Der kan købes billetter i to kategorier. A-billetter koster kr. 375, og B-billetter koster kr. 325.

Køb af billetter: send en mail til lonefogh@gmail eller sms til mobil 27217829. Man kan også ringe på tlf. 27217829 mellem kl. 18-19.