Gå til indhold
©  Foto:

Orgelkoncerter i Marstal Kirke

Igennem sommeren afholdes orgelkoncerter i Marstal Kirke, med besøg af organister fra ind-og udland.

I løbet af sommeren 2022 bliver de 16 stemmer i Marstal Kirkes vidunderlige Frobenius orgel udnyttet til fulde, når organister fra ind-og udland giver koncert i kirken.

Der er fri entré og alle er velkomne.

14. juli - Elsebth Lütcherath
Domkantor Elsebeth Lütcherath er ansat i Kristiansand Domkirke i Norge, men hun kommer fra Danmark. Hun indleder sommerens internationale orgelkoncertrække i Marstal Kirke. 

21. jul -Kevin Duggan
I årene 1991-1997 var engelske Kevin Duggan en sprudlende og blændende organist ved Marstal og Ommel Kirker. Da han forlod Ærø, fortsatte han til England, tog senere til Rønne på Bornholm og vendte så igen tilbage til sin hjemø, hvor han i dag er domorganist i Dunblane Cathedral i Skotland. Nu bliver der en chance for at høre Kevin Duggan spille på sit gamle instrument ved koncerten i Marstal Kirke.

28. juli - Karsten Hermansen
Orgelkoncerternes internationale præg forsvinder for et øjeblik, når kirkens organist, Karsten Hermansen, spiller denne uges koncert. Programmet vil blandt andet bestå af musik af to tyskere. Den ene særdeles velkendt, den anden næsten ukendt: Johann Sebastian Bach og Gerard Bunk.

5. august - Piotr Rachon
Orgelkoncerterne afrundes med en koncert spillet af Warszawas domorganist Piotr Rachon. Han er på turné i Danmark og når i den forbindelse at besøge Ærø. Ved siden af sin mangeårige ansættelse som domorganist har han også opnået doktorgraden i musik fra universitetet i Poznan i 2015. Som musiker har han givet koncerter i såvel Europa som USA og Rusland.