Gå til indhold
©  Foto:

Søbygaardkoncert: Mendelsohn M/K

Ida Andersson spiller musik komponeret af søskendeparret Fanny og Felix Mendelsohn.

Søskendepar i musikkens verden? Nej, det skal ikke handle om hverken Mills Brothers, Andrews Sisters eller The Carpenters, men om Fanny og Felix Mendelssohn, bror og søster, som i begyndelsen af 1800-tallet satte deres umiskendelige præg på musikhistorien med deres romantiske kompositioner. Felix kender vi alle, om ikke andet så fra hans berømte bryllupsmarch, men Fanny?

Fanny var kendt i samtiden som en fantastisk pianist, men underkendt som komponist – mange af hendes kompositioner måtte hun udgive i broderens navn. Da Felix i 1842 mødte Dronning Victoria og hun roste en af ”hans” sange, måtte han, ydmygt og pinligt, bekende at den faktisk var skrevet af hans søster….

Ida Andersson, en charmerende og super dygtig pianist fra Ålandsøerne, fortæller mere om Fanny og Felix, søskende, sjælevenner, uadskillelige, men også konkurrenter, og hun spiller deres udødelige musik.

Fanny Mendelssohn vil være i fokus med klaverværket ”Das Jahr”, som af og til bliver afbrudt og kommenteret af nyromantiske /minimalistiske klaverværker af de danske komponister Louise Alenius og Martin Lohse.

Det er et koncertprogram jeg virkelig elsker at spille, siger Ida Andersson, og som publikum ikke vil glemme.

Reservér billet her.

Share your #Ærø moment: