Gå til indhold
©  Foto:

Søbygaardkoncert: Skønånd på Æselryg

Fortællekoncert på Søbygaard om musik og mennesker fra den danske guldalder.

Historiske Duo Suonante præsenterer, sammen med P2 radiovært og historiker Rie Koch, koncertforedraget "Skønånd på æselryg" - et foredrag om Frederikke Brun og salonkulturen i Danmark, med sang og musik fra tiden og fra Frederikkes salon. I denne eksklusive salon kom intellektuelle og kunstnere, både danske og udenlandske. Politikere, diplomater og kongelige personer mødtes her på lige fod. Rie Koch fortæller om salonkulturen samt Frederikke Brun og Duo Suonante spiller og synger bla. den musik der hørtes i salonerne - iført tidens tøj fra perioden 1810-1820.

Duo Suonante giver koncerter i hele landet og har spillet i England, Tyskland og Sverige.  Med 1800-tals guitarens sprøde klang, det tidstypiske tøj, den forfriskende uformelle stemning - og en særlig evne til at formidle netop denne musik - er Duo Suonante unik på sit felt.

Katrine Dyrehauge Roos – Lyrisk sopran. Uddannet i sang ved Det Fynske Musikkonservatorium, hvor hun i juni 2001 tog diplomeksamen med speciale i tidlig musik. Har siden haft sit virke som solist i mange sammenhænge. Som sanger kendetegnes Katrine især ved den fine tekstformidling og det dramatiske udtryk, og især det danske sprog behandler hun med en særlig sødme og stort personligt præg.

Lars Hedelius-Strikkertsen – 1800-tals guitar.  Uddannet klassisk guitarist ved Det Fynske Musikkonservatorium. Lars har specialiseret sig i guitar musikken fra 1800-tallet og spiller på en nøjagtig kopi af en Gennaro Fabricatore guitar fra 1816 og er desuden autodidakt historiker, med stor viden om Guldalderen og 1800-tallets første halvdel.

Reservér billet her.

Share your #Ærø moment: