Gå til indhold
©  Foto:

Søbygaardkoncert: Tre stærke kvinder

Når snakken falder på kvindelige komponister af klassisk musik, er konklusionen ofte, at der ikke er nogen at tage af. Det er forkert!

Pianisten Søren Rastogi og cellisten Janne Fredens har igennem længere tid arbejdet på et spændende program, som belyser nogle stærke kvindelige personligheder inden for musikhistorien. Det drejer sig om tre mesterværker for cello og klaver, Nadia Boulangers Trois pieces, og to sonater for cello og klaver af hhv. Henriette Bosmans og Dora Pejacevic.

De tre værker er kun indspillet ganske få gange, og aldrig i sammenhæng, selvom det er musik af meget høj kvalitet, som er alt for ukendt i musikhistorien. De er skrevet inden for et tidsrum af kun seks år i hhv. Frankrig, Holland og Kroatien, og de giver et fantastisk godt billede brydningstiden omkring 1. Verdenskrig.

Søren Rastogi og Janne Fredens vil selv introducere værkerne til koncerten, så publikum får indblik i den spændende tid som disse værker blev skrevet i, og hvordan det var at være kvindelig komponist på det tidspunkt.

Medvirkende:

Søren Rastogi, klaver
Janne Fredens, cello

Program:

Nadia Boulanger: Trois pieces (1914),
Henriette Bosmans: Sonate for cello og klaver (1919)
Dora Pejacevic: Sonate for cello og klaver (1913).

Reservér billet her.

Share your #Ærø moment: