Udstilling: Container med smuglervarer

En container fyldt med smuglervarer og spændende historier kommer til Søby!

Kulturarv Fyn er dykket ned i mere end 200 års smugleri på Ærø og i Det sydfynske øhav, og det er der kommet en lille udstilling ud af.

Udstillingen findes i Kulturarvsboxen, som er Kulturarv Fyns mobile museum i en ombygget skibscontainer. Den er på vej rundt til de ti fynske kommuner med en ny udstilling i hver kommune. På Ærø er valget faldet på den danske folkesport, smugleri. Her er der nemlig masser at berette, fortæller projektleder Ann Ammons. ”I Søby levede købmænd og fiskere ganske godt af smugleri. Under 1. Verdenskrig blev der byttet fisk for kul ved møder med tyske fiskere i rum sø. Det var kendt og fuldstændigt accepteret, at alle smuglede. Ingen så skævt til nogen af den grund.”

Kulturarvsboxen er indrettet som et udstillingslokale på et traditionelt museum med montrer, plancher og skærm med mulighed for at vise film. Her er der mulighed for at formidle aspekter af den fynske historie som kun sjældent titter frem fra museernes depoter og arkivernes hylder. Det utraditionelle udstillingsrum pirrer folks nysgerrighed, og Kulturarv Fyn håber at give interessen for den lokale historie et puf i den rigtige retning. Kulturarvsboxen er støttet at Albani Fonden.

Udstillingen i Kulturarvsboxen åbnes af Kim Furdal, leder af Ærø Museum, fredag den 2. juli kl. 14. Derefter kan udstillingen ses alle dage kl. 9-21 frem til den 1. august. Man finder udstillingen ved færgelejet i Søby.