Gå til indhold
©  Foto:

Ultraløbet Ærø Route 66

Test dig selv i Ultraløbet Route 66, hvor du kommer rundt på Ærøs smukkeste strækninger. Terrænet er kuperet og bakkerne stejle; lige noget for dig, der gerne vil udfordre dig selv og din løbeform

Ultraløbet Ærø Route 66 havde sin debut i 2018.
 
Løbet starter i Marstal ved Ærøhallen og følger den nye Kyststi på sydsiden af Ærø ud til Søby ved Vitsø, hvor den rammer den gamle Øhavssti. Her løber man så mod Marstal forbi Ærøskøbing på Ærøs nordside ad Øhavsstien.
 
Ruten er ca. 66 km lang.
 
Du kan tilmelde dig som sololøber eller I kan lave en stafet med hold på to eller tre løbere, hvor I skifter i depoterne.
 
Hvordan er ruten?
 
Underlaget på ruten er meget forskelligt. Der er både asfalt, strand, trailspor, bakker, lige ud. Nogle steder på Ø-Havsruten, skal man lige kravle over et hegn, men da det er en offentlig sti, vil der være slået trin på pæle så man nemt kan komme over.
 
Ruten er mærket med Ø-havsstiens skilte samt nye skilte til Kyststien. Hold derfor godt øje med hvor du løber.
Der, hvor løbsledelsen mener der kan være en ekstra udfordring, vil der være mærket med minestrimmel eller "melpile" malet på jorden.
 
Depoter
 
Der vil være to depoter på ruten, ca. ved 24,3 km og ved 44,3 km.
I depoterne er der Coca Cola, energidrik, vand, slik, bananer, salt, chokolade, kage mv. I 2. depot vil der endvidere være sandwich m/skinke og ost.
 
Læs under info, hvad der anbefales af udstyr.
NB. Der er ikke plastikkrus i depoterne, hvorfor foldekop skal medbringes.

Share your #Ærø moment: