Gå til indhold
Vandring på Nevrestien

Øhavsstiens Etape 1 på Ærø

Foto: Daniel Villadsen

Øhavsstiens 36 ærøske km kan nemt deles op i to etaper. Her får du en rutebeskrivelse af Etape 1, som går fra Marstal til Ærøskøbing.

Foto: Daniel Villadsen

Rutebeskrivelse

Ruten er ca. 16 km lang og undervejs kommer du forbi hyggelige landsbyer, historiske monumenter, smukke kystlandskaber og Ærøs altid imødekommende natur. 

Din tur starter på havnen i Marstal - måske er du netop ankommet med ÆrøXpressen fra Rudkøbing. Brug lidt tid på havnen og tag alle indtrykkene ind. Området er stærkt præget af Marstals maritime historie, og du finder både smukke åndehuller og livlige cafeer.

Foto: Bjørg Dalheim

Herefter bevæger du dig på kanten af Marstal by - læg især mærke til den gode udsigt langs Strandvejen - og videre ud til åbne marker i udkanten af byen. Måske bemærker du, at det ikke vrimler med biler på øen - heller ikke når du færdes på de asfalterede veje. Når du rammer Møllevejen, så sæt dig på bænken lige hvor vejen knækker mod Græsvænge og nyd udsigten.

Foto: Ane Katrine Vig

Så går turen igen ned over marker og mod Kragnæs. Her finder du hyggelige afhoppere som Butik Færgevej 46 og en nyligt restaureret jættestue.

Dæmningen er det næste, du møder - eller Noret, som de lokale også kalder den. Herfra bevæger du dig væk fra kysten og ind mod midten af øen. Undervejs går du igennem smukke Gråsten Nor; et engområde med en fredet orkidé, som blomstrer i maj.

Du kommer igennem hyggelige Lille Rise og strejfer Stokkeby i udkanten, inden du går på tværs af landevejen og søger mod kysten igen. Her rammer du Nevrestien, som i al sin enkelthed fører dig langs vandet helt til Ærøskøbing.

Nevrestien munder ud i Jomfrustien, som følger dig ind til Ærøskøbing Havn, som er din endestation for i dag.

Foto: Daniel Villadsen

Mad på ruten

Sørg for lidt proviant til turen - gerne så du kan holde dig gående uden frokost, indtil du kommer til Ærøskøbing.

Her er det nemlig blevet tid til en sen en af slagsen - og måske lidt sødt og kaffe at skylle ned med. Hvis du er afsted om sommeren er udbuddet stort; vil du blive på havnen, så prøv fx Café Karo, Café Aroma eller Røgeriet.

Er du afsted i de køligere måneder, så tjek fx Den Gamle Købmandsgaard og Brasserie På Torvet ud; de plejer at have åbent for frokost hele året rundt.

Måske også relevant for dig...

Foto: Lasse Hjort

Share your #Ærø moment: