Strandliv & badehuse på Ærø

Siden er under opbygning.

Hos de fleste starter en livslang kærlighed til Ærø på stranden. For strandene på Ærø er fortryllende; hver på sin måde. Hver af Ærøs tre hovedbyer har børnevenlige sandstrande med krystalklart badevand og sandbund, og trækker hver sommer glade badegæster fra de nærliggende lystbådehavne og campingpladser – og ikke mindst alle andre, der holder af plasken, badehygge og masser af liv uden følelsen af fluepapir, som man ser det på mange andre strande.

Søby Strand ligger godt skærmet i en bugt af et lille næs. Her er fin sandbund, badebro, hvis man vil hoppe i stedet for at gå i vandet, og et blåmuslingekast op til legepladsen, marinaen og Café Arthur, hvor der kan købes god cafémad, øens største vaffelis og alle former for fastfood.

Vesterstrand ligger ud for Ærøskøbing og 2 minutter fra Ærøskøbing Lystbådehavn. Den fine sandstrand slanger sig smukt ud mod Urehoved med de kulørte strandhuse malerisk spredt i tæt formation. Her er børnevenligt og lavvandet, og en badebro i begyndelsen af stranden.

I Marstal må man ikke gå glip af Erikshale, der ligger lidt udenfor byen; tæt på marina og campingplads – og med to slags hav: Ét til hver side. Erikshale er nemlig en tange. På den ene side kan man bade i det stille, lune Lille Hav, som udgør en slags lavvandet bugt mellem marinaen og stranden – og på den anden side har man den friske Østersø. Her er også de karakteristiske badehuse i rigt mål.

Hele vejen langs den sydfynske øhavskyst; fra Ærøskøbing og langt ud forbi Skovby, slanger de yndigste, ugenerte strande sig. Her er både sandbund og stenbund. Her er både lavvandede strækninger og godt med dybde. Her spejler bøgen sig visse steder bogstaveligt talt i bølgen blå.

På sydkysten, hvor Østersøen ruller ind, udgøres strandene for mestendels af store sten, der er formet af havet. På strækningen mellem Voderup Klint og Risemark Strand finder man de karakteristiske hullede sten kaldet ’køer’, og her kan man være heldig at finde rav. Man kan sagtens bade herfra, men husk badesko.

Naturister er velkomne på Ærø. Ved Risemark Strand og på Erikshale er gode strækninger med fin sandstrand udlagt til naturister. Risemark Strand blev officielt indviet som naturiststrand i 2014, og i pinsen 2014 afholdt foreningen Danske Naturister deres årlige pinsetræf på Ærø, hvor stranden blev godt besøgt og fik varme ord med på vejen fra de mange deltagere i pinsetræffet. 

“På Ærø er der mange ugenerte strande hele øen rundt, som giver mulighed for at dyrke et aktivt naturistliv. På sydsiden af øen er en af de bedste strande endda skiltet med, at der også her er mulighed for at bade nøgen. Jeg har haft flere gode ture til Ærø med cykling og vandring, altid i tæt kontakt til havet.”

Mette Duekilde, formand, Danske Naturister

På Ærø bades der hele året rundt og De Ærøske Vinterbadere går i vandet fra BP Huset på Ærøskøbing Havn hver morgen kl. 08.00 i sæsonen som løber fra 1. september til 1. maj.

Velkommen til en rigdom af forskellige strandoplevelser på Ærø - Velkommen til ægte badeglæde i sol, blæst, havblik og friske bølger.

Bokse

  • Strande på Ærø
  • Find vej til stranden
  • Aktiviteter ved vandet
  • Badehuse i Marstal
  • Badehuse i Ærøskøbing