Cykling på Ærø

Ærø er en pragtfuld cykel-ø!

Østersøruten (N8) er en af Danmarks smukkeste cykelruter. Med form som et 8-tal går den på tværs af 17 kommuner i Jylland, på Fyn, Sjælland og henover flere danske øer, heriblandt Ærø. På strækket mellem Søby og Ærøskøbing ligger nemlig 17,5 km af den internationalt anerkendt cykelrute. Østersøruten skal være med til at løfte cykelturismen i hele Syddanmark. Den nationale cykelrute har knudepunkt i Svendborg er en vigtig milepæl for ambitionerne om at gøre Fyn, Langeland og Ærø til BIKE ISLAND - Nordeuropas mest attraktive cykelferiedestination.  

Cykling er frihed. Hjulenes snurren mod vejen, vindens susen i håret og masser af indtryk til både øje og øre. På cyklen på Ærø er man sin egen herre, og der er altid en spændende oplevelse omkring det næste hjørne. Cykelruterne 91, 92 og N8 er lagt gennem smukt og varieret terræn, og der er masser af mulighed for afstikkere, ad små veje, igennem landsbyer og smuk natur.

 

Detaljerede cykelkort kan fås på turistbureauerne. Du kan også finde inspiration til cykelturen i bøgerne “5 cykelture på Ærø” og "5 nye cykelture på Ærø". 

Cykeludlejning: Hvis du ikke selv ejer en cykel eller glemte den derhjemme, er der mulighed for at leje på Ærø, i henholdsvis Marstal, Søby og Ærøskøbing.

Og bliver du træt i benene, kan du altid tage bussen hjem igen. Den er nemlig gratis - også for cykler.

Del denne side