Gå til indhold
Vester Strand

Fyn er danskernes favorit nr. 2

6.11.2021
Foto: Ærø Turist & Erhverv

Fyn er nu den 2. mest populære destination kun overgået af Aarhusregionen, når du spørger os danskere. Det viser en ny undersøgelse gennemført af Epinion.

Danskerne har brugt Danmark som destination mere flittigt i år end sidste år og sommeren 2021 besøgte 15% af os danskere Fyn og 18% Aarhusregionen.  Det giver Fyn en 2. plads foran 16 andre destinationer.

”Vi kan både i tal for besøgende på Ærø og ved selvsyn se og høre, at Fyn er blevet mere populær. Samarbejdet mellem de fynske kommuner, de mange dygtige virksomheder og Destination Fyn har for alvor fået fleres øjne op for de mange unikke oplevelser, som Fyn kan tilbyde folk i alle aldre,” udtaler Chris Hammeken, direktør, Ærø Turist & Erhverv.

Danskerne holder fast i Danmark som feriedestination og især naturoplevelser er i høj kurs. 68% svarer, at de holdt sommerferie i Danmark i sommeren 2021 og knap hver tredje (32%) brugte naturoplevelser mere end normalt.

”Når flere foretrækker at holde ferie i Danmark og de samtidig oplever, at det sydfynske øhav kan matche det græske både til havs, i naturen og med hyggen, ja så kommer der naturligt flere gæster og de skal være hjertelig velkommen,” udtaler Chris Hammeken, direktør, Ærø Turist & Erhverv.

44% af danskerne overvejer, planlægger eller har booket en ferie i Danmark inden for de kommende seks måneder.

Fakta
 

  • 40% af de rejsende danskere rejste med børn
  • 25% af danskerne har besøgt en destination i Danmark for første gang
  • Ikke kommercielle overnatningssteder var med 29% danskernes mest populære overnatningsform i 2021, herefter fritidshuse/sommerhuse med 25% og hoteller/feriecenter med 25%.
  • 18% af danskerne holdt ferie i Danmark for første gang i tre år
  • 25% har besøgt en destination for første gang.
  • 14.500 kr. har danske husstande i gennemsnit brugt det seneste år på ferier i Danmark
  • Over 90% var tilfredse eller meget tilfredse med ferien
  • 32% af danskerne har fået et mere positivt syn på ferie i Danmark efter i år

Epinions undersøgelse baserer sig på en kvantitativ spørgeskemaundersøgelse blandt 4.007 danskere. Danskerne er blevet spurgt om deres ferier i højsæsonen 2021.

Du kan læse hele rapporten her.

Share your #Ærø moment: