Film i Bio Andelen: Den sorte jord

Ærøs største, hyggeligste, eneste, billigste, mest alsidige og vel nok Danmarks mindste biograf.

Den biografiske thriller 'Den sorte jord' handler om en ung walisiske reporter, der var på alles læber i 1933, da han som en af de få får et interview med Adolf Hitler.

Til sin næste artikel ønsker han at drage til Sovjetunionen for at undersøge, hvordan kommuniststaten er i stand til at gennemføre en så hurtig modernisering af landet og ditto oprustning af hæren.

Målet er at lande et interview med Stalin, men rejsen bringer ham ulovligt til Ukraine, hvor han på mareridtsagtig vis, får svar på Sovjets fremgang: Russiske soldater lænser med vold landet for dets værdier og efterlader sig millioner af sultende ukrainere.

Russerne er nu på sporet af den chokerede journalist, og de vil gøre alt, hvad der står i deres magt for, at den forfærdelige sandhed ikke bliver spredt…

Den walisiske reporters grusomme afsløringer inspirerede hans ven, forfatteren George Orwell, til at skrive romanen ”Kammerat Napoleon”. Filmen er instrueret af den polske veteran Agnieszka Holland, der tidligere har stået bag Spoor og Mirakel morderen. (Copyright: kino.dk)

Engelsk tale / Dansk tekst

Varighed:   1 TIME 58 MINUTTER

Billetter bestilles ved at ringe på telefon 6252 1711 og indtale navn, dato, antal billetter og telefonnummer på vores telefonsvarer.