Opera i Marstal, Ærø

Mozarts opera “Figaros Bryllup” i Marstal

Lørdag den 29. juni kl. 20 opfører guidOpera Mozarts berømte og populære opera ”Figaros Bryllup” i værftshallen hos HCC Bådeværft i Marstal. Historien om Figaro, der skal giftes med grevindens kammerpige Susanna, er indviklet og fuld af intriger. Figaro må bruge al sin opfindsomhed for at undgå, at greven udnytter sin feudale ret til den første nat med bruden. Operaen er baseret på et skuespil fra 1781. Mange af skuespillets holdninger lignede de tanker, der kom til udtryk under den franske revolution, men skuespillet blev ikke desto mindre en stor succes i Versailles, hvor hoffet intetanende opførte stykket med Marie Antoinette i rollen som grevinden! Da Mozart skrev sin opera, måtte han aflevere det færdige partitur til gennemsyn hos den østrigske kejser, da denne naturligvis ikke ønskede nogen form for socialkritik eller anstødelige scener. Mozart fik grønt lys til sin opera, og siden da er den gået sin sejrsgang som en af mest succesrige operaer overhovedet.

   Guido Paevatalu står for iscenesættelsen af ”Figaros Bryllup”, som i denne udgave er henlagt til et badehotel med parasoller og strandstemning. Blandt solisterne kan blandt andre nævnes Vibeke Kristensen, Niels Jørgen Riis, Frederik Paevatalu Rolin og instruktøren selv. Et lille orkester under ledelse af Leif Greibe leverer musikken til forestillingen.

   ”Figaros Bryllup” bliver den 11. operaforestilling i værftshallen og den første Mozartopera på stedet. Både publikum og sangere er begejstrede for den utrolige akustik, som hallen ved et rent lykketræf er i besiddelse af. Derfor har det igen og igen kunnet lade sig gøre at have en årlig operaopførelse på Ærø. Hvem skulle dog have troet det, da det hele begyndte med ”La Traviata” i 2009?

    Billetter til ”Figaros Bryllup” kan købes på Ærø Turistbureau (62 52 13 00 eller post@arre.dk), og resten sælges ved indgangen. Der er to priskategorier. A-billetter koster kr. 375,- og B-billetter koster kr. 325,-.

Pris

A Billet

375.00 DKK

B Billet

325.00 DKK

Del denne side

Opdateret af:

Ærø Turistbureau post@arre.dk
 

Kontakt

Adresse

H.C. Christensensvej 2
I HCC Bådeværft
5960 Marstal

Telefon

+45 6253 1562

Mobiltelefon

+45 2467 3062

Fakta

  • Type

    • Store lokale begivenheder
    • Teater
    • Musik

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.52013006592
Latitude : 54.857299981911