Søbygaardkoncerterne, Ærø

 Hver sommer afholdes der på Ærø en perlerække af klassiske koncerter på det restaurerede hertugsæde Søbygaard. Nogle af landets bedste klassiske solister, ensembler og kammermusikere sætter hinanden stævne her for at udnytte salens fine akustik og publikums medlevende engagement.

Koncertsalen stod færdig i 1999 og er bygget med inspiration fra de færøske trækirker. Den rummer en række forarbejder til glasmosaikker, udført af maleren Sven Havsteen-Mikkelsen.


Publikum sidder tæt ved podiet, så hvert et strøg af cello-buen og hvert et anslag på klaveret kan høres og føles.  Musikerne har ofte givet udtryk for, at publikum i Søbygaardsalen får dem til at yde deres bedste, fordi det er så medlevende.

Der er plads til 120 tilhørere og det er en god ide at købe billetter før koncerten, som starter kl.19.30, enten på Ærø turistbureau eller på Søbygård, men der sælges også billetter ved indgangen en time før koncerten. Billetprisen er 140 kr. for voksne og 20 kr. for børn under 16 år.  

Mange kommer i god tid med madkurv og sidder ved de opstillede borde under det store valnøddetræ på gårdspladsen, hvorfra de nu kan beundre ”slottet” omgivet af vand. De kan også tage en lille spadseretur rundt om søen eller bestige voldene fra fæstningsværket, hvorfra de kan nyde den smukke udsigt over Vitsø og Østersøen.


Foreningen Søbygaards Venner, som arrangerer koncertrækken, kan bryste sig af at være indehaver af et af landets bedste Fazioli-flygler.

 

Del denne side

Opdateret af:

Ærø Turistbureau post@arre.dk
 

Kontakt

Adresse

Søbygårdsvej 2
5985 Søby Ærø

Mobiltelefon

+45 23 61 93 86

Fakta

  • Type

    • Musik
    • Store lokale begivenheder

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.282349
Latitude : 54.919176