VisitÆrø

Søbygaardkoncerterne på Ærø

Hver sommer afholdes der en perlerække af klassiske koncerter på det restaurerede hertugsæde Søbygaard på Ærø.

Et nyt og spændende tema i sæson 2021 vil være ”fortællende” koncerter: Concerto Copenhagen vil spille og fortælle sig igennem den fascinerende historie om geniet og fjollehovedet Mozart. Johannes Mannov og Lise Bastrup Møller vil bruge sange og musik til at illustrere det stormfulde forhold mellem komponisterne Liszt og Wagner; Rikke Sandberg og Benjamin Koppel vil lade musikken fortælle historien om familien Koppel og dens betydning for dansk musik. Og som afslutning på sæsonen vil Tangokvintetten spille og fortælle sig igennem 100 år af Argentinas historie.

Men naturligvis skal der også være klassisk kammermusik til alle os, der elsker denne genre over alt andet. En Schubertaften med to helt nye og lovende musikere i Duoen Diathesis; og Artos, en ny og super talentfuld ung dansk strygekvartet. Trioen Zoom, som er nyskabende både mht. repertoire og instrumentation. Og sidst, men ikke mindst Michala Petri og Lars Hannibal, verdensnavne som vist ikke kræver yderligere præsentation.

Som traditionen foreskriver, inviterer Søbygaards Venner også øens børn til koncert under mottoet ”Det bedste til børnene”. Det bliver i år torsdag d. 19. august kl. 10, hvor Michala Petri og Lars Hannibal vil give øens børn en musikalsk oplevelse.

I den forgangne sæson lykkedes det på Søbygaard, trods Covid 19, at gennemføre alle sæsonens planlagte koncerter for udsolgte huse og med vægt på sikkerhed, hygiejne og god afstand. Også i år vil vi sætte alt ind på at bringe smukke musikoplevelser i trygge rammer til Ærøs beboere og til øens gæster. Søbygaards Venner byder hjertelig velkommen til sæson 2021. Ret til ændringer i programmet forbeholdes.

Søbygaardkoncerterne arrangeres af frivillige fra foreningen Søbygaards Venner, og et eventuelt overskud fra koncerterne går til driften og vedligeholdelsen af Søbygaard.

Billetter: Voksne 180 kr.; børn under 16 år 50 kr., købes via Søbygaards Venners hjemmeside, www. søbygaardkoncerterne.dk, eller ved døren en time før koncerten. Hvis dette ikke er muligt på tlf. +45 30 22 58 62 mandag og torsdag ml 9 og 9.30.