Seatrout Aeroe - book en fiskeguide

Lystfiskeri i verdensklasse

Foto: Troels Enghoff

Lystfiskeri på Ærø er i verdensklasse! Uanset vind og vejr finder du altid en god fiskeplads på Ærø. Forholdene for lystfiskeri er optimale året rundt og du er næsten garanteret havørredfangst langs den lange og unikke kystlinje.

Ærø er en ø omgivet af godt fiskevand. Øen er 30 km lang og kun 9 km på det bredeste sted, men kan bryste sig af 80 km kystlinie, og du kan fiske havørred hele vejen rundt.

På sydkysten tårner høje klinter sig op i himlen og vandet byder på mange sten, hvor lavvandede bugter med ålegræs strækker sig langs kysten på nordsiden.

Særligt nordsiden er velegnet til flue- og vadefiskeri.

I løbet af 15 minutter kan du flytte dig fra én fiskeplads til en anden med helt andre vind- og vandforhold. Så er vinden forkert det ene sted, kan du lynhurtigt finde et nyt sted med læ og klart vand at fiske i andetsteds på øen. Her er det nemt at nå mange forskelligartede fiskepladser.

Med god adgang til kysten omkring hele øen er det let at finde et godt, afsondret sted at fiske, uanset om du er til flue- eller spinfiskeri.

Det siger fiskerne

Mogens, lystfisker

Vi er en lille gruppe fiskere fra det mørke Jylland, der har været på Ærø i et par år for at fange havørred.

Efter den første tur var vi solgt. Smuk natur, fantastisk vand og ikke mindst flinke og rare folk. Vi har haft meget godt fiskeri på Ærø. Vores største fangst var en havørred 69 cm og i alt 4,6 kg.

Ærø byder virkelig på gode rammer for godt fiskeri.

Per, fiskeguide

Året rundt er Ærø en fiskeperle. Særligt er vinterhalvåret helt unikt, da havørrederne flokkes rundt omkring øen pga. det lave saltindhold i vandet. Du finder ikke flottere kyststrækninger og bundforhold andre steder!

Om sommeren er der gode chancer for at fange den eftertragtede fisk multen, som ofte kan opleves i store stimer langs kysten.

Fiskeri på Ærø er bare unikt.

Find gode fiskevande på Ærø

Foto: Ulla Friborg

Regler og nyttig viden, når du skal fiske i Danmark

Lystfiskerophold

2-dages ophold, hvor du kun skal koncentrere dig om at fiske.

Guidet fisketur for familien

At tage sine børn med på fisketur kan give en fantastisk oplevelse!

Bådudlejning

Lej en båd og stik afsted til søs med fiskestængerne ombord.

Havørredweekend på Ærø

Den årlige Havørredweekend falder altid sidste weekend i september.

Lej fiskegrej

Du behøver naturligvis ikke have noget med sig selv! Selvfølgelig kan du leje fiskegrej på Ærø. Seatrout Ærø rigger det hele an til dig og leverer over hele øen.

Guidet fisketur

Seatrout Ærø tilbyder guidede ture for både spin-og fluefiskere. Det lokale kendskab giver dig de bedste forudsætninger for en unik fiskeoplevelse på Ærø.