VisitÆrø
Fisker ved Voderup

Lystfiskeri i verdensklasse

De ærøske fiskeforhold er optimale året rundt og anset vind og vejr finder du hurtigt en god fiskeplads.

Lystfiskeri ved Jørbæk Strand

Ærø er en ø omgivet af godt fiskevand. Øen er 30 km lang og kun 9 km på det bredeste sted, men kan bryste sig af 80 km kystlinie, og du kan fiske havørred hele vejen rundt.

På sydkysten tårner høje klinter sig op i himlen og vandet byder på mange sten, hvor lavvandede bugter med ålegræs strækker sig langs kysten på nordsiden.

Særligt nordsiden er velegnet til flue- og vadefiskeri.

Fiskekuttere i Søby Havn

I løbet af 15 minutter kan du flytte dig fra én fiskeplads til en anden med helt andre vind- og vandforhold. Så er vinden forkert det ene sted, kan du lynhurtigt finde et nyt sted med læ og klart vand at fiske i andetsteds på øen. Her er det nemt at nå mange forskelligartede fiskepladser.

Med god adgang til kysten omkring hele øen er det let at finde et godt, afsondret sted at fiske, uanset om du er til flue- eller spinfiskeri.

Det siger fiskerne

Mogens Skoven Nielsen, lystfisker

Mogens, lystfisker

Vi er en lille gruppe fiskere fra det mørke Jylland, der har været på Ærø i et par år for at fange havørred.

Efter den første tur var vi solgt. Smuk natur, fantastisk vand og ikke mindst flinke og rare folk. Vi har haft meget godt fiskeri på Ærø. Vores største fangst var en havørred 69 cm og i alt 4,6 kg.

Ærø byder virkelig på gode rammer for godt fiskeri.

Per Gylling Hansen, lystfisker

Per, fiskeguide

Året rundt er Ærø en fiskeperle. Særligt er vinterhalvåret helt unikt, da havørrederne flokkes rundt omkring øen pga. det lave saltindhold i vandet. Du finder ikke flottere kyststrækninger og bundforhold andre steder!

Om sommeren er der gode chancer for at fange den eftertragtede fisk multen, som ofte kan opleves i store stimer langs kysten.

Fiskeri på Ærø er bare unikt.

Regler og nyttig viden, når du skal fiske i Danmark

For at kunne fiske i Danmark, skal du have et fisketegn.

Har du ikke allerede et fisketegn, kan det købes online, på biblioteket i Marstal eller på turistkontoret i Ærøskøbing, hvor der kan betales med flere forskellige kreditkort.

Priser:

  • Årskort: 185 kr.
  • Ugekort: 130 kr.
  • Dagskort: 40 kr.

Læs mere om reglerne for lyst- og fritidsfiskeri.

 

I 2018 udkom online fiskeguiden "Fishing the Baltic - din lystfiskerguide til Østersøen" og heri kan du finde masser af inspiration til grej, teknikker, kort mm.

Du kan også læse om fiskene, fiskeregler, få gode ideer til fiskeaktiviteter med familien samt finde gode artikler og kort med markerede fiskepladser.

Ærø har selvfølgelig en forening for lystfiskere, nemlig Ærø Sportsfiskerforening, som blev stiftet i 1979. Foreningen beskriver et udsnit af de mange, ærøske kystpladser på deres hjemmeside.

I september afholder foreningen en efterårskonkurrence, Ærø Havørredweekend.

Præmiesummen er vokset i takt med antallet af deltagere, og er i dag på omkring 40.000 kr. 

Deltagerne kommer fra hele landet, men også fra Tyskland, Holland og England.

Læs mere og tilmeld dig.

Ærø er en del af det fynske Havørred Fyn samarbejde og på øen finder du både certificeret fiskeguide og certificerede overnatningssteder.

På Havørred Fyns hjemmeside kan du også finde en oversigt over og læse andre lystfiskeres kommentarer om de ærøske fiskepladser, der er beskrevet i bogen “117 Fine Fynske Fiskepladser” (som kan købes på Turistkontoret).

Måske kunne det også friste med...

Natur og vandring
Vandresti ved Jørbæk Strand
Cykelferie på Ærø
På cykel ved Bølgemose
Golf med havudsigt
Golf med havudsigt
Ærøsk selvforkælelse
Forkæl din sjæl ved Jørbæk Strand