Kleven Havn

På Ærøs nordkyst ved landsbyen Ommel finder du Kleven Havn, som er en lille hyggelig havn, der har bevaret sin atmosfære og et maritimt miljø. Et godt alternativ til de store lystbådehavne.

I farvandet syd for Fyn, Ærøs nordkyst,  ligger Kleven.

Her finder du Ommel havn, sydøst for Ærøskøbing. Når man sydøst for Ærøskøbing sejler ind til Kleven havn kan ingen undgå at blive påvirket af det  naturskønne område, der har været besejlet siden stenalderen. Der er også synlige spor fra sejlskibenes storhedstid; Stenkarrene, der markerer indsejlingen og som  begrænsede isskruninger for oplæggere i havnen. De nyrestaurerede Duc d`alber, der var fortøjningspæle for jagter og andre sejlskibe. På havnemolen kan man også se Kogehuset og Svedekisten til skibsbygning. I tilknytning til teltpladsen er der en Barkegryde, hvor sejl og fiskegarn blev imprægneret. Alt i alt en lille hyggelig havn, der har bevaret sin atmosfære og et maritimt miljø. Et godt alternativ til de store lystbådehavne.

Hvert år i juli måned besøger smakkesejlerne Kleven Havn under deres årlige sommertogt. Det er altid en hyggelig aften, med mulighed for at købe is, pølse og øl -og det berømte om berygtede mandskor “Marstal Småborgerlige Sangforening” plejer at kigge forbi og give et nummer eller 2.