Søbygaardkoncerterne på Ærø

Foto: Ærø Turistbureau
Begivenheder
Begivenheder
Hver sommer afholdes der en perlerække af klassiske koncerter på det restaurerede hertugsæde Søbygaard på Ærø.
Adresse

Søbygårdsvej 2

5985 Søby Ærø

Nogle af landets bedste klassiske solister, ensembler og kammermusikere sætter hinanden stævne her for at udnytte salens fine akustik og publikums medlevende engagement.

Koncertsalen stod færdig i 1999 og er bygget med inspiration fra de færøske trækirker. Den rummer en række forarbejder til glasmosaikker, udført af maleren Sven Havsteen-Mikkelsen.

Publikum sidder tæt på podiet, så hvert et strøg af cello-buen og hvert et anslag på klaveret kan høres og føles. Musikerne har ofte givet udtryk for, at publikum i Søbygaardsalen får dem til at yde deres bedste, fordi det er så medlevende.

Der er plads til 120 tilhørere og det er en god ide at købe billetter før koncerten, som starter kl.19.30. Billetprisen er 150 kr. for voksne og 20 kr. for børn under 16 år.

Årets koncerter

Du finder alle årets koncerter længere nede på denne side. 

Mad med udsigt

Mange kommer i god tid med madkurv og sidder ved de opstillede borde under det store valnøddetræ på gårdspladsen, hvorfra de nu kan beundre ”slottet” omgivet af vand. De kan også tage en lille spadseretur rundt om søen eller bestige voldene fra fæstningsværket, hvorfra de kan nyde den smukke udsigt over Vitsø og Østersøen.

Foreningen Søbygaards Venner

Søbygaardkoncerterne arrangeres af frivillige fra foreningen Søbygaards Venner, og eventuelt overskud fra koncerterne går til driften og vedligeholdelsen af Søbygaard. Foreningen kan desuden bryste sig af at være indehaver af et af landets bedste Fazioli-flygler. 

Billetter & priser

Billetter kan købes på www.søbygaardsvenner.dk, på Søbygaards kontor eller ved døren en time før koncerten (hvis der er flere billetter tilbage).

  • Voksne: 150 kr.
  • Børn under 16 år: 20 kr.
Adresse

Søbygårdsvej 2

5985 Søby Ærø

Åbningstider

01 Sep 02 / 01 Sep 20

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Ærø Turistbureau