©  Foto:

Ærø Whisky

Ærø Whisky er et mikro-destilleri midt i Ærøskøbing.

Ærø Whisky har til huse i det gamle vaskehus i gården bag Den Gamle Købmandsgård. Her er der indrettet besøgscenter, som er åbent i Købmandsgårdens åbningstider.

I højsæsonen er der guidede rundvisninger i destilleriet.

KORNET, der anvendes i Ærø Whisky, er byg. Man kan anvende al slags korn til whisky, f.eks. er USA kendt for sin Bourbon-whiskey, som primært laves af majs. Rye-whisky laves af rug, og til Single Malt anvendes byg.

Produktets sporbarhed er vigtigt for os. V i kunne skrive på flasken præcis hvorfra kor net stammer. Dette er unikt, og lader sig kun gøre med en meget beskeden produktion. For eksempel indgår 2013 / 2015 høsten fra Dunkærgaard i vores produktion. Denne gård har en tradition for produktion af malt-byg. 2014 høsten stammer derimod primært fra Tanges Øko-mark på Tværbymark.

Ærø Whisky samarbejder lige nu med Refsvindinge historiske røgmalteri og Kølsters økologiske malteri, og vort lokale Rise Bryggeri har leveret urt til vores første destillation her i vaskehuset.

TRÆET som anvendes til at lagre whisky på, er altid egetræ. Egetræet er almindeligvis 100 år gammelt før det har en størrelse, som gør det anvendeligt til at bygge fade af. Ærø Whiskys produktion har de første år været med en blanding af ny ungarsk eg, ny amerikansk eg, tidligere sherryfade og endelig vort helt eget Ærøske egetræ. Vi anvender fade på 64/128 liter.

Du kan også handle med os i vores webshop her

 

Partner med Geopark Det Sydfynske Øhav