skip_to_main_content
VisitÆrø

Det Gamle Værft

Det Gamle Værft er formidler af maritim kulturarv og danske håndværkstraditioner. 

Det Gamle Værft byder på levende værksteder, hvor alle aldre kan komme helt tæt på søfartshistorien og selv få beskidte fingre.

Fra d. 07.07.21 Kan du hver mandag og fredag fra 10-12 besøge Det Gamle Værft´s udstilling som dynamisk og altid i udvikling. Den foregår både inde og ude.
Den breder sig over to udstillingsbygninger, Den Blå Hal og Værftshallen, samt havneområdet hvor vi bl.a. har vores bedding.

Derudover har vi tirsdag, onsdag og torsdag kurser hvor både børn og voksne, kan få lov til selv at prøve kræfter med de gamle håndværk.

  • Tirsdag kan du på Smedekursus prøve kræfter med det rødglødende jern i smedjen
  • Onsdag afholder vi Sømandsskole, hvor det praktiske sømandsskab er i fokus
  • Torsdag er det Kobberværkstedet, der er omdrejningspunkt for aktiviteterne
    (Husk at booke plads på kurserne her

Det Gamle Værft er det eneste sted i Danmark, hvor fokus er lagt på processerne omkring de gamle nittede jern- og stålskibe, et håndværk man benyttede sig af for over 100 år siden. Både oplevelser og udstillinger på Det Gamle Værft er i evig udvikling og forandring. Der er løbende restaureringsopgaver i gang. Nogle gange er det gamle jernkonstruktioner til bygninger, andre gange er det over 100 år gammel skibsaptering, nogle gange er det for museer, andre gange for private.