
Fejring af Geopark Dage på Søbygaard
På Søbygaard fejres Geopark Dage med et sjovt program der byder på kreative værksteder, majstang, fællessang og meget mere - midt i de smukke og historiske omgivelser.
En levende tradition i historiske omgivelser
Når Geopark Dage løber af stablen på Søbygaard, mødes fortid, fællesskab og forår i en særlig ramme, hvor majstangen spiller hovedrollen. Den gamle nordiske tradition vækkes til live, og du er inviteret med til at snitte, binde, pynte og rejse den store majstang sammen med lokale og besøgende. Det bliver en dag, hvor hele familien kan komme tættere på Ærøs levende kulturarv og natur.
Et væld af aktiviteter for alle aldre
Dagen byder på masser af oplevelser. I snitteværkstedet lærer du at arbejde med håndøkse og kniv og forme sagnfigurer, mens du i båndværkstedet kan prøve kræfter med gamle håndarbejdsteknikker. Stokkeby Blomster hjælper dig med at flette smukke sommerkranse, og ved tekstilværkstedet trykkes naturmaterialer på muleposer.
Kl. 11.30 kan du deltage i en guidet tur til Søby Volde med Mette fra Gravendal, hvor der sankes pyntegrønt og deles ud af de lokale fortællinger. Og kl. 14.00 går det løs, når majstangen bliver rejst, og alle synger sommeren velkommen. Dagen rundes af med fællessang i Salen med Karsten Hermansen.
Sluk tørsten og mæt maven
Henning fra Ærø Fisk sørger for frokosten med blandt andet fiskeburgere, pil-selv-rejer og klassiske fiskefrikadeller. Café Søbygaard serverer kolde og varme drikke, is og snacks. Og som prikken over i’et: Når majstangen er rejst, bydes der på gratis brunsviger under åben himmel.
Det med småt – og det vigtige
Alle aktiviteter er gratis, og det samme gælder entréen til Søbygaard denne dag. Så tag familien, naboen eller vennerne under armen og vær med til en festlig dag i Ærøs smukke, historiske rammer – hvor natur, kultur og mennesker mødes.
Geopark Dage i Geopark Det Sydfynske Øhav
Arrangementet er en del af Geopark Dage, hvor du kan opleve friluftsaktiviteter, lokal mad og ny viden om den lokale natur-, kultur- og geologi-historie i UNESCO Global Geopark Det Sydfynske Øhav.
Se hele programmet for Geopark Dage 2025