VisitÆrø
Øster Bregningemark - landsby

Landsbyliv på Ærø

På Ærø leves livet stille. Særligt i landsbyerne, som ligger langs landevejen som perler på snor. Små eventyrlige afstikkere. Her finder du et andet Ærø end i byerne.

Gård i Bregninge - landsbyer

Uforstyrret idyl

Mellem de store byer Marstal, Ærøskøbing og Søby ligger landsbyerne på Ærø som små afstikkere langs landevejen.

Kør gennem landsbygaderne og nyd den uforstyrrede idyl. Køer, heste og får græsser på de frodige marker, som med diger og levende hegn omkranser de små, velholdte huse og gårde. Haver med blomster og frugttræer støder op til bygaden, og i gadekæret trives ænder og andet dyreliv.

Grise i Midtmarken - landsby
Høns på stien - landsbyer

Et væld af oplevelser

Selvom I har valgt, at ferieboligen i år skal ligge i en af de større byer her på øen, er der stadig masser at køre efter i de små landsbyer langs landevejen.

Tag f.eks. på Ærø Bryggeri i Store Rise eller besøg Tree & Earth Creams’ værksted i Skovby. Shop løs i Herremark lige uden for Søby eller køb lækre sæber hos Sæberiet i Bregninge. Her finder I også Uldgården, som er en stor og anderledes gårdbutik med masser af bløde produkter, sko, lokale delikatesser m.m.

Far vild med de lokale i Ommel

Vidste du egentlig, at i Ommel kan selv øboerne fare vild? Og at Bregninge faktisk er den anden længste landsby i Danmark? Og at du, når du passerer byskiltet ved Tranderup, kører ud af Vindeballe i den anden ende 2 minutter senere?

Landsbyerne på Ærø er noget helt særligt, og du bør unde dig selv at gå eller cykle en tur igennem mindst én af dem - om ikke andet så for alle vejbodernes skyld.

Skævt hus i Ommel - landsbyer