Gå til indhold

Landsbyliv på Ærø

Foto: Ulla Friborg

På Ærø leves livet stille. Særligt i landsbyerne, som ligger langs landevejen som perler på snor. Små eventyrlige afstikkere. Her finder du et andet Ærø end i byerne.

Gård i Bregninge - landsbyer
Foto: Ulla Friborg

Uforstyrret idyl

Mellem de store byer Marstal, Ærøskøbing og Søby ligger landsbyerne på Ærø som små afstikkere langs landevejen.

Kør gennem landsbygaderne og nyd den uforstyrrede idyl. Køer, heste og får græsser på de frodige marker, som med diger og levende hegn omkranser de små, velholdte huse og gårde. Haver med blomster og frugttræer støder op til bygaden, og i gadekæret trives ænder og andet dyreliv.

Grise i Midtmarken - landsby
Foto: Lea Storm
Høns på stien - landsbyer
Foto: Ulla Friborg

Et væld af oplevelser

Selvom I har valgt, at ferieboligen i år skal ligge i en af de større byer her på øen, er der stadig masser at køre efter i de små landsbyer langs landevejen.

I Store Rise kan I fx besøge Ærø Bryggeri og både købe og smage de lækre Ærø-øl. I Skovby kan I kigge forbi Tree & Earth Creams' værksted og købe lækre hudplejeprodukter. Shop desuden genbrug, interiør og andet lækkert i livsstilsbutikken Herremark lige uden for Søby eller køb lækre, hjemmelavede sæber hos Ærø Soap Company i Bregninge.

Udvalgte landsbyoplevelser

Herunder finder du et udpluk af de mange oplevelser, Ærøs landsbyer byder på. Du finder dem alle i vores oplevelses- og aktivitetskatalog.

Far vild med de lokale i Ommel

Vidste du egentlig, at i Ommel kan selv øboerne fare vild? Og at Bregninge faktisk er den anden længste landsby i Danmark?

Og at du, når du passerer byskiltet ved Tranderup, kører ud af Vindeballe i den anden ende 2 minutter senere?

Landsbyerne på Ærø er noget helt særligt, og du bør unde dig selv at gå eller cykle en tur igennem mindst én af dem - om ikke andet så for alle vejbodernes skyld.

Skævt hus i Ommel - landsbyer
Foto: Ulla Friborg

Share your #Ærø moment: