Landsbyerne på Ærø

Landsbyliv på Ærø

Foto: Freja Kock Christlieb

De ærøske landsbyer ligger langs landevejen som perler på snor. Små eventyrlige afstikkere, kalder vi dem.

Landsbyerne på Ærø
Foto: Freja Kock Christlieb

Uforstyrret idyl

Mellem de store byer Marstal, Ærøskøbing og Søby ligger landsbyerne på Ærø som små afstikkere langs landevejen.

Kør gennem landsbygaderne og nyd den uforstyrrede idyl. Køer, heste og får græsser på de frodige marker, som med diger og levende hegn omkranser de små, velholdte huse og gårde. Haver med blomster og frugttræer støder op til bygaden, og i gadekæret trives ænder og andet dyreliv.

Landsbyerne på Ærø
Foto: Lasse Hjort
Byskilt ved landsbyen Leby på Ærø
Foto: Lasse Hjort

Et væld af oplevelser

Selvom I har valgt, at ferieboligen i år skal ligge i en af de større byer her på øen, er der stadig masser at køre efter i de små landsbyer langs landevejen.

I Store Rise kan I fx besøge Ærø Bryggeri og både købe og smage de lækre Ærø-øl. I Skovby kan I kigge forbi Tree & Earth Creams' værksted og købe lækre hudplejeprodukter.

Shop desuden genbrug, interiør og andet lækkert i livsstilsbutikken Herremark lige uden for Søby eller kør forbi Ærø Soap Company, hvor I kan nyde blomsterne i haven, som Susanna og John laver sæbe af, og børnene kan lave deres egne sæbefigurer.

Udvalgte landsbyoplevelser

Far vild med de lokale i Ommel

Vidste du egentlig, at i Ommel kan selv øboerne fare vild? Og at Bregninge faktisk er den anden længste landsby i Danmark?

Og at du, når du passerer byskiltet ved Tranderup, kører ud af Vindeballe i den anden ende 2 minutter senere?

Landsbyerne på Ærø er noget helt særligt, og du bør unde dig selv at gå eller cykle en tur igennem mindst én af dem - om ikke andet så for alle vejbodernes skyld.