Vester Strand fra oven

Natur- og vandreoplevelser på Ærø

Foto: Daniel Villadsen

Den største attraktion på Ærø er naturen i sig selv, og en vandretur i den smukke natur er en oplagt oplevelse for naturelskeren. Kombinationen af de blide strandlinjer mod Det Sydfynske Øhav og de mere vilde og forrevne kyststrækninger mod Østersøen gør den ærøske natur helt unik.

Vandrestier

På Ærø finder du de smukkeste vandrestier langs kyst og gennem skov og bakkedal. Gå fx en tur langs Øhavs- eller Kyststien eller gå historiens vej via Ejnars Sti eller Sporet ved Gravendal. Mulighederne er mange!

Voderup Klint

Geologien er helt speciel ved Voderup Klint. Store landskabsblokke er gledet ned, så de ligner store trappetrin.

Skjoldnæs Fyr og Næbbet

På nordspidsen af Ærø står et af landets smukkeste fyr, Skjoldnæs Fyr.

Gråsten Nor

Gråsten Nor er et engområde på ca. 700 tdr. land på den sydlige del af Ærø. Oprindeligt var noret et stort, fladvandet havområde som lå en meter under havoverfladen.

Øhavsstien på Ærø

Øhavsstien på Ærø er hele 36 km lang, men kan sagtens deles op i mindre dele. Oplev smuk natur og historiske monumenter undervejs. Overnat i shelter eller lad op i et vildmarksbad. Mulighederne er mange, og valget er dit.

Vitsø

I området omkring Vitsø findes strandenge, vandhuller og fugleliv med masser af gæs og ænder.

Ærøs mange strande

Ærø har nogle af Danmarks smukkeste strande, og det fascinerende er, at du fra Ærø kan bade i både Det Sydfynske Øhav og i det noget større Østersøen. Uanset om du er til sand, bølger, sten, lavt eller dybt vand, er der en strand for dig på Ærø.

Lad dig inspirere...

Foto: Ærø Turist & Erhverv

Vandreophold på Ærø

Foto: Gæstgiveriet