Musvågen holder hvert forår og efterår skiftedag med rørhøgen. Når de fleste af de ærøske musvåger trækker nordpå omkring 1. april og vender tilbage 1. oktober, falder det stort set sammen med Rørhøgens ankomst og afsked med øen. Blot i omvendt orden.
Ærø udmærker sig ved at ligge tæt på fuglenes store trækruter. Det betyder, at man næsten hvert år kan opleve store træk, ikke blot af sangfugle og gæs og ænder men også af rovfugle.
Når man begynder at se på fugle, kan det ofte være svært at se forskel på dem - ikke mindst rovfuglene. Og en af dem, der snyder, er netop musvågen. Det skyldes, at den kan se så forskellig ud. Alene farvepragten kan variere fra næsten helt hvid til næsten sort.
Ærø har også en fast bestand af hvide musvåger. Visse af disse kaldes populært 'Børringevåger' og er faktisk navngivet af danske ornitologer, der blev opmærksomme på denne særlige udgave under feltture til en lokalitet i Sverige, der husede særligt mange af de hvide musvåger. For at kunne kalde det en Børringevåge, som jo ikke er en særlig art, men blot en benævnelse, kræves, at vingedækfjerene skal være lyse.
Børringevågen er i øvrigt noget særligt for Danmark og Sverige, hvorimod den er sjælden i England og meget sjælden i Sydeuropa.