©  Foto:

Skjoldnæs Fyr

På spidsen af Ærø står et af landets smukkeste fyr, Skjoldnæs Fyr. Gå til tops og nyd udsigten.

Skjoldnæs Fyr blev bygget i bornholmsk granit i 1881. Efterkommere af den svenske bygmester bor stadig på øen. Fyrtårnet er 22 meter højt og ligger 32 meter over havet. Fyret har roterende hvidt blink, et blink hvert 30. sekund.

Den gamle fyrmesterbolig er i dag klubhus for Ærø Golfklub.

Adgang til fyret
Der er adgang til fyret døgnet rundt mod en beskeden entré. Efter mørkets frembrud er toppen af tårnet et yndet stjernekiggerspot.

Vær obs på at om aftenen skal du selv tænde lyset lige inden for fyrets hoveddør.

Besøg også Dronningens Hule
Ved fyrtårnet er en parkeringsplads, hvorfra du kan gå ad en sti til stranden. Til højre for stien er en fordybning, som kaldes Dronningens Hule. Sagnet fortæller, at en søn af kong Ure (som har lagt navn til sandodden ved Ærøskøbing, Urehoved) blev gift med en datter af Lyøs konge.

Efter brylluppet, som blev fejret med stor energi, sejlede de nygifte fra Ærø. De løb ind i en kraftig efterårsstorm. Skibet gik under, og det unge par druknede. Droningens lig drev i land ved Skjoldnæs, som dengang var skovdækket. Her blev hun begravet, og derfra stammer navnet Dronningens Hule.

Ærø er en del af Geopark Det Sydfynske øhav og Skjoldnæs er en ud af ni lokaliteter med geologisk værdi på Ærø. Læs mere om Geoparken og Ærø her