Gå til indhold
©  Foto:

Søby Havn & Marina

Søby Lystbådehavn er både veldrevet og hyggelig. Havnen tilbyder gode faciliteter, bl.a legeplads samt smuk og hyggelig udendørs grillplads med picnicbænke og kogehus. Derudover finder du indkøbsmuligheder i gåafstand. 

Søbys gamle huse putter sig op ad den stejle bakke, og i havnen troner Ærøs største arbejdsplads, Søby Værft, som skaber liv og aktivitet i den lille by. De små gyder og stræder oser af atmosfære og ro. Her er godt at slentre rundt, og her finder du også Finn´s Bageri med dansk bagværk af den allerbedste kvalitet. Oppe på bakken ligger den lille, smukke Søby Kirke og byens lokale købmand, Dagli’Brugsen med et fornuftigt udvalg, inkl. et udvalg af lokale, ærøske fødevarer og specialiteter, hvis du vil have den ægte smag af Ærø.

Søby Lystbådehavn er både veldrevet og hyggelig, med alle gode faciliteter, og ikke mindst en smuk og hyggelig udendørs grillplads med picnicbænke og kogehus – brug gerne løs af plantekummen med friske krydderurter, når du griller.

Havnen er en fiskeri- og industrihavn, med bådeværfter, heraf er Søby Værft især kendt. Øst for selve havnen ligger Marinaen, med mange gode faciliteter og gode badestrande.

Der er:
Der er kapacitet til 225 både, gode gæstepladser, Industri- og værftshavn, fiskerihavn, cafeteria, havnekontor, toilet, bad, telefon, legeplads, plads til joller, grillplads, bedding, miljøstation, el, vand, havnekran, værft og motorfabrik, dok, nyere marina med 125 liggepladser, moderne faciliteter og cafeteria. Dejlig grillplads/legeplads.

Praktiske oplysninger om anløb af havnen:

Dybden i indsejlingen til Søby Havn, i Industribassin og i 5 m-svajeområdet er ændret til 4,8 m. Havnen består af 3 bassiner, værft i den vestlige del, fiskerihavn og færgehavn i sydøstlige del samt lystbådehavn i øst.

Kapacitet 225 både - Søkort 170
pos.: 54* 56,54' N - 10* 15,65' E