Cykling på Nevrestien

Herregårdsruten på Ærø

Foto: Daniel Villadsen

Etapen på Ærø er Herregårdsrutens korteste etape, men hvilken en. Ærø har masser at se på og der er masser at give sig til. Der er badehuse, søfart og lækkerier i lange baner. 

På cykel ved Lille Rise
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz
Solnedgang ved Nevre
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

Etapen kort fortalt

Via Herregårdsrutens etape på Ærø bevæger du dig fra syd til nord og kommer på tværs af hele øen.

Etapen er 32 km lang, og stykket mellem Søby og Ærøskøbing er forholdsvis kuperet med nogle gode stigninger. Mellem Ærøskøbing og Marstal er ruten ret flad. En stor del af ruten er her på grussti langs vandet.

Du kan downloade ruten som GPX-fil til din navigation, eller se ruten på kortet herover. Ruten er heldigvis skiltet hele vejen, så du nemt kan køre helt uden hjælpemidler.

Oplevelser på Ærø-etapen

Ærøskøbings hyggelige gader med detaljerede og farverige huse er i sig selv en attraktion. Byen bliver derfor oftest omtalt som Eventyrbyen

Enhver cykelrytter ved, at turen kun bliver bedre med et bagerstop. I Søby kan du besøge øens måske bedste bager, Finns Bageri. Men også på resten af øen er der rig mulighed for at få tanket batterierne op hos de mange hyggelige caféer og restauranter.  

Planlæg din cykelferie til Ærø

Herregårdsruten kort fortalt

Du får 660 km skiltet cykelrute primært på asfalt inddelt i 14 etaper. Kør hele ruten eller snup en enkelt etape - du kan helt selv bestemme hvor du vil starte og i hvilken retning du cykler.

Ruten går gennem det karakteristiske landskab, som Fyn og Øernes 123 slotte og herregårde gennem tiden har sat sit præg på.

Bare rolig - selvom vi kalder den herregårdsruten, kommer du naturligvis også forbi et hav af andre fynske seværdigheder, gårdbutikker, hyggelige B&B's og fantastiske udsigtspunkter.

Herregårdsruten på Fyn & øer

Se alle etaper på visitfyn.dk

Foto: ELS Productions