Lille ildfugl

Årets gang på Ærø i dyr og planter

Foto: Michael Larsen

Naturformidler og forfatter Michael Larsen guider dig gennem de fire årstider på Ærø set gennem planter, dyr, insekter, blomster og fugle. Michael er redekoordinator ved Dansk Ornitologisk Forening, fører tilsyn med Ærøs ørnerede og står bl.a. bag bogen Ærøs Natur.

Vinter

Vinteren kan være barsk ved mange dyr og fugle. I vintrene 2010-2012 gik det hårdt ud over bl.a Sløruglen. Den sene vinter i 2017 led Ærøs isfugle slemt. De er dog tilbage igen, ligesom Sløruglen er i stærk fremgang efter et par milde vintre.

Vinter

Foto: Michael Larsen

Forår

Især Vitsø er en stor oplevelse, når andefugle, måger og terner kæmper om redepladserne. Blishønsene slås indædt, Gråstrubet og Toppet lappedykker opfører parringsdanse, store knopsvaner slår hårdt med vingerne over søen. Nu er det forår.

Forår

Foto: Michael Larsen

Sommer

Om sommeren falder det hele til ro, og alle koncentrerer sig om yngelpleje. De sjældne fugle indfinder sig måske sydfra. Tophejre, Silkehejre, Hærfugl og Biæder. Ærø har mange fornemme sommerbesøg. Og ellers kan man lytte til Nattergalen.

Sommer

Foto: Michael Larsen

Efterår

Gulbugen, Havesangeren, Gærdesangeren, Munken og alle de andre fugle har overstået familieforøgelserne, og der bliver stille i haverne og i øens krat og buske. Landsvalerne og stærene tanker op før færden sydpå. Og måske er der nye ørnevinger på himlen.

Efterår

Foto: Michael Larsen

Hvem er Michael Larsen?

Foto: Turbine forlaget

Michael Larsen er en kendt forfatter med både romaner, krimier samt natur- og kunstbøger på cv'et. Han er desuden ivrig naturformidler og bosiddende på Ærø.

Til sine bøger henter han stor inspiration i naturen. I forbindelse med hans seneste bog "Den der falder", som udkommer foråret 2020, har han bl.a. skulle dykke ned i svirrefluens adfærd.

Lær Michael bedre at kende

Foto: Turbine forlaget