Attraktioner på Ærø - badehusene i Ærøskøbing

Efterår på Ærø

Foto: 24Copenhagen

Efterår på Ærø er lig med efterårsferie og forlængede weekendture. Oplev Ærø, når øens natur stille og roligt går i dvale og har et nyt og smukkere udtryk hver dag.

Båd, bro, solnedgang og efterår
Foto: Bjørg Dalheim
Efterår på Ærø
Foto: Bjørg Dalheim

Det omskiftelige efterår på Ærø

Efteråret på Ærø kan være barsk med sine store bølger og træruskende storme - og samtidig mild med sine blide vinde og farverige solnedgange.

Naturens farvepalette ændrer sig til varme og omfavnende farver, og luften føles friskere end nogensinde. Bladene skifter farve, og træer og buske bugner med frugt og bær. Regn og rusk får gang i brændeovnene.

Den farvemættede natur inviterer til lange gåture langs mark og hav. Roen sænker sig over hele øen, og man slapper helt af.

Tempoet aftager og det lokale foreningsliv inviterer inden for

Sidst i september begynder der at blive mere stille på Ærø. Den travle sommersæson er ovre, og for ærøboen kan gaderne føles pludseligt tomme.

Nu starter hverdagen igen, og de lokale foreningers tilbudspalette bugner af sjove, lærerige og spændende aktiviteter, som er åbne for alle.

Kom fx til foredrag på biblioteket, se en dokumentar eller en kortfilm i den lokale biograf eller deltag i den lokale lystfiskerforenings årlige konkurrence, nemlig Havørredweekenden.

Mere efterår på Ærø...

Dyreliv på Ærø
Foto: Lasse Hjort
Molestien i Ærøskøbing på Ærø
Foto: Lasse Hjort

Efterår på Ærø indbyder til naturoplevelser og nærvær

Efteråret på Ærø kan være både barsk med sine store bølger og træruskende storme - og mild med sine blide vinde og farverige solnedgange. Naturens farver bliver varme og vinden føles friskere end nogensinde. 

I det ærøske efterår kan du gå lange ture langs mark og hav, lade børnene lege i vandkanten, sidde i bløde cafésofaer og nyde varme drikke. Du kan gå til intime forfatterforedrag, se både fiktion og fakta i den lokale biograf og på opdagelse i de autentiske Ærø-butikker.